Известие

Collapse
No announcement yet.

Да си сменя ли алфата за по нова ударена

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да си сменя ли алфата за по нова ударена

значи имам алфа 145 94г и ми предлагат да ми докарат от италия алфа 156 2.4JTD 2004г която е ударена предна лява гума
    горе долу колко са скъпи частите по предницата

Дай снимка, данни, тва предна лява гума нищо не ни казва. Тя може да е надрана джантата, а може и да е отнсена барабар с полуоски и да е ударило чак скоростната утия. Дай повечко инфо...
    www.facebook.com/workshox

Comment

май е счупен носач и полуоски ама не сам сигурен точно какво и е нямам снимка защото колата е в италия един приател ми я предлага за 2000евро
      и май ще я взема

Comment

тази кола струва 20 000 евро, за да може да се продаде за 2000 трябва да има някаква изненада накрая
        и тя е 175 к.с. което значи и че е акцизна
        XTruck

Comment

бях забравил че новото 2.4JTD е 175 а и е на под 1година и става вече много
          мерси

Comment

Akциза и е малко 1510 лв. трябва да е но ддс-то и е ниакъде около 7000лв. защото е много нова! Но и съм убеден че за толкова ниска цена ще има доста разходи по оправянето на колата
            XTruck

Comment

Първоначално публикувано от Quadrifoglio
              тази кола струва 20 000 евро, за да може да се продаде за 2000 трябва да има някаква изненада накрая
              и тя е 175 к.с. което значи и че е акцизна
              хмм може и да греша, но МJET 2.4 20V JTD се появи не в началото на 2004та...

и си мисля че особено 156 може да си е със "стария" 2.4 10V unijet 150к.с. който не е акцизен
              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Ами аз поне до сега не съм срещал такава никъде но нищо не е невъзможно. Дори за много държави е различно, но това така или иначе може да бъде само минус защото ддс-то ще бъде около 5500 т.е. пестиш общо 3000лв. от ддс и акциз които пари си заслужава да дадеш за да караш м-джет 175к.с.
                XTruck

Comment

Ами аз поне до сега не съм срещал такава никъде но нищо не е невъзможно. Дори за много държави е различно, но това така или иначе може да бъде само минус защото ддс-то ще бъде около 5500 т.е. пестиш общо 3000лв. от ддс и акциз които пари си заслужава да дадеш за да караш м-джет 175к.с.
                  за коли до 1 година(нови) ДДС-то е на фактурна стойност на колата, но се начислява и върху транспортните разхпди, така, че ако я купи на фактурна стойност 2000 EUR и примерно 400 EUR транспорт, то ДДС-то ще му е 480 лв.

всичко това е според разни митнически калкулатори, но дали е наистина точно така, може би трябва да се консултира с някой в митницата

иначе наистина колата за да е оценена на 2000 EUR, там струва толкова
                  ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Първоначално публикувано от hf hpe
                    за коли до 1 година(нови) ДДС-то е на фактурна стойност на колата, но се начислява и върху транспортните разхпди, така, че ако я купи на фактурна стойност 2000 EUR и примерно 400 EUR транспорт, то ДДС-то ще му е 480 лв.

всичко това е според разни митнически калкулатори, но дали е наистина точно така, може би трябва да се консултира с някой в митницата

иначе наистина колата за да е оценена на 2000 EUR, там струва толкова

и това си е точно така
                    като изключим факта обаче че примерно от Германия вече ги карат
                    за скромната сума от 600 лева които са си 300 евро
                    освен това си е супер далавера защото освен задължителната застраховка която трябва да се направи преди да се вземат
                    тъй-наречените ЦОЛ-номера там се минава и през вътрешна митница
                    за която разходите примерно за 1.6 - 75 коня са около 130 евро
                    Цол-а е 45 евро и застраховката още 60 ... гориво, ченгета с рушвети особено в Сърбия и т.н. ... та далаверата е да не идва на собствен ход до БГ .. то тази е ударена така че и няма как
                    ооопссс забравих да спомена че се купува и една малка лепенка която се залепва на цоловите номера подобна на VIGNETTE която също струва около 30 евро и която показва за какъв период от време може да карате колата с тези номера ... говоря за червените ... жълтите са само за Евро съюза и понеже ние още нямаме нищо общо с Евро съюза в БГ и Сърбия и Хърватска се дерат кожи ако ви хванат с тези номера
                    за Италия е малко по кофти работата по простата причина че единствения вариант да изкарате колата от там на ход е само ако е закупена от Регистриран Авто Дилър в тяхната система за не знам си какво ... иначе макаронаджиите не дават никакви документи освен БРИФ-а на колата ... така че повечето идват насам само на автовоз, да не кажа всичките и "по-приятната" новина е че от там се товари всичко директно от МОРГИТЕ ...
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Working...
                    X